
چند نكته در همسر داري موفق
زنان ، سنگ صبورهای خوبی برای مردان هستند و به خوبی و با علاقه داستان زندگی مرد را گوش میکنند و کاملا مرد را درک مینماید.
در یک نمایشنامه انگلیسی گفته میشود «تا میتوانی از بدبختیهای دوران کودکیت برای همسرت تعریف کن اینکار تاثیر عمیقی روی آنها میگذارد».
برای داشتن زندگی موفق، زن و مرد باید نیازهای یکدیگر را شناخته و در جهت رفع آن بکوشند در ذیل به بعضی از آنها اشاره میشود :
1- زن به توجه و مرد به اعتماد نیاز دارد.
وقتی مرد به همسرش توجه نشان داده و صمیمانه در راه خوشبختی او میکوشد، زن احساس میکند کسی او را دوست دارد و برایش اهمیت قائل است و هنگامی که رفتار زن با مرد صادقانه و با پذیرش باشد مرد احساس اطمینان و اعتماد میکند.
2- زن به درک و مرد به پذیرش احتیاج دارد.
وقتی مرد با حوصله و همدلی به صحبتهای همسرش گوش می کند، زن احساس میکند که همسرش او را درک کرده است . وقتی زنی با مهربانی مردی را بپذیرید و رفتار او را تغییر دهد مرد احساس پذیرش و توانایی میکند و احساس میکند مورد تایید است.
3- زن به احترام و مرد به قدردانی نیاز دارد.
وقتی رفتار مردی با همسرش طوری است که حقوق و خواستههای او در نظر گرفته میشود، و تصدیق میشود، زن احساس احترام و شخصیت میکند. وقتی زن کوشش و تلاش مرد را تصدیق کرد، مرد احساس میکند که مورد قدردانی قرار گرفته و انگیزهاش برای احترام به زن بیشتر میشود.
4- زن به صمیمیت و مرد به تحسین نیاز دارد.
وقتی مردی به خواستههای همسرش اهمیت داد ، خود را متعهد میسازد که با صمیمیت آنرا برآورده سازد و بدین ترتیب چهارمین نیاز زن را بر طرف میکند. مرد نیز زمانی که احساس کرد مورد تحسین و قدردانی زن قرار گرفته و همسرش صادقانه از استعدادها، خلق و خوی، قدرت و صداقت وی تعریف میکند اظهار رضایت مینماید.
5- زن به اعتبار و مرد به تایید نیاز دارد.
وقتی مردی با احساسات و خواستههای همسرش مخالفت نکرده و آنرا تایید نمود، زن احساس میکند، معتبر است.
وقتی زنی، مردی را تایید میکند، نشان میدهد که به قابلیتها و تواناییهای او اطمینان دارد . بنابراین نیاز مرد به تایید را برطرف میکند.
6- زن به اطمینان خاطر و مرد به تشویق نیاز دارد.
وقتی مردی مکررا نشان میدهد که به همسرش علاقمند است و او را دوست دارد و برای وی فداکاری میکند و او را صادقانه میپذیرد و زن اطمینان خاطر پیدا میکند، نظر تشویقآمیز زن و ابراز اعتماد به همسرش نیز به وی توانایی و امید میدهد. قدرشناسی و تشویق زن موجب میشود که مرد نیازهای همسرش را بهتر برآورده کند.
چند نكته درباره برخورد با كودک
- مجموعه: روانشناسی کودکان
كودكان ما گاهی ازكمبود اعتماد به نفس و ترسهای كودكانه رنج میبرند. قوی و با اعتماد به نفس بار آوردن كودكان، یكی ازبهترین راههای سالم نگه داشتن آنهاست.آتش، رعدوبرق، سوسك، مار،عنكبوت و سایر حیوانات، شایعترین عوامل ترس كودكان هستند. در سنین بالاتر، ترس از پذیرفته نشدن درجمع دوستان یا تنها ماندن و دوست داشته نشدن آنها را آزار میدهد.چنین ترس و وحشتهایی در این سنین طبیعی هستند. این مطلب به نكاتی درباره تربیت كودكانی قوی ودارای اعتماد به نفس اشاره دارد:
● اطلاعات بدهید
راجع به عامل ترس صحبت كنید. كودك شما اگر راجع به عامل وحشت خوداطلاعات داشته باشد، می تواند برآن ترس فائق آید. برای او توضیح دهید كه چرا رعدوبرق پر سروصداست. او را به باغ وحش ببرید و با حیوانات آشنا كنید.با پاسخ دادن به سوالاتش به او كمك كنید كه بیهوده بودن ترسش را درك كند.
● نهایتا چه اتفاقی خواهد افتاد؟
اگر كودكتان از تنها ماندن یا گم شدن هراس دارد، با هم بدترین حالت ممكن را تصوركنید. بعد سوالاتی را مطرح كنید؛ مثلا" اگر آن روز من نبودم كه تو را از مدرسه بر دارم چه اتفاقی می افتاد؟ چه كار می كردی؟" به او ابزاری برای قوت قلب یافتن بدهید؛ پول كافی برای تلفن كردن و شماره خانه را در اختیارش بگذارید. آگاهی از اینكه در مواقع اضطراری امكاناتی در اختیاراو قرار دارد، به آرام كردن و رهایی او از ترسش كمك كرده، در كوچك شمردن ترسهایش او را یاری می رساند.
● به كودكتان شاد بودن را بیاموزید
برخی از كودكان ذاتا خوشحال و راضی هستند اما به كودكی كه این گونه نیست، مرتبا گوشزد كنید زندگی آنقدرها هم جدی نیست. به او بیاموزید به نیمه پر لیوان نگاه كند و این كار را با طرح یك موقعیت به ظاهر ناگوار و یادآوری نكات مثبت آن انجام دهید. یادش بدهید، اگر همه چیز آنطور كه انتظار دارد، پیش نرود، الزاما به معنای بدتر بودن شرایط پیش آمده نیست. مثبت اندیشی را با او تمرین كنید.
● با كودك خود صحبت كنید
مطمئن باشید، كودك می تواند هرگونه ترس و نگرانیاش را با شما در میان بگذارد. سعی كنید در دسترس باشید و هیچ وقت نگرانیاش را دست كم نگیرید. با اوبا احترام برخورد كنید و متقابلا از او این انتظار را داشته باشید. رفتار شما با كودكتان به شدت در روابط شما با او موثر است. اگربا زورگویی و قلدری با او برخورد كنید، با شما رودر رو می شود، اگر به اوگوش دهید به شما گوش می دهد و اگر با او صحبت كنید با شما صحبت خواهد كرد و راز دلش را با شما در میان خواهد گذاشت.
منبع:روزنامه سلامت